Emprenedors emprenyats


 

24/11/10 02:00 – Martí Gironell email protegit

Com s’ho han de fer els emprenedors si els posen tants entrebancs?

Tant els candidats com els convidats dels candidats als seus mítings s’han atipat de dir que els qui faran que aquest país surti de la crisi són els emprenedors. Sí, sí… però ja m’explicaran com s’ho han de fer els emprenedors per tirar endavant la seva idea de negoci si els posen més entrebancs que en una gimcana. Aquests sí que són uns ni-nis, de veritat. Ni els ajuden, ni els ho posen fàcil. Vet aquí un exemple.

Jo treballo en una empresa i decideixo plegar per muntar el meu propi negoci perquè tinc una idea. Primer problema: no tinc diners, no ja tan sols per invertir sinó per pagar els mínims, com ara els autònoms. Segon problema: no podré anar a les llistes de l’atur per rebre ajuda de l’administració. Només la podria percebre si em fessin fora. Per tant, no podria refiar-me del meu atur perquè no hi tindria dret, recordin que he plegat perquè volia emprendre un nou projecte i no pas perquè m’hagin acomiadat. Però recordin també que no hi ha cap altra ajuda per pagar els autònoms i una mínima inversió si no és capitalitzant els diners del meu atur.

L’Estat només em concedirà altres ajudes si és que requereixo una gran infraestructura i necessito una gran inversió per comprar, per exemple, maquinària. Però no és el meu cas.

A veure, siguem sensats, algú que arrenqui o pretengui aixecar un negoci ara, amb els temps que corren, muntarà una gran estructura empresarial? No cal haver estudiat un màster d’administració i direcció d’empreses per veure-ho. I què passa? Com que el govern els ho posa tan bé, els i les emprenedores s’han d’empescar uns entrellats dignes del millor vodevil, per poder disposar d’aquests diners que al capdavall són del treballador perquè, recordi que abans de voler-se convertir en emprenedor, havia estat cotitzant. Però com que les desgràcies no vénen mai soles, si el meu negoci fracassa i jo com a emprenedor m’arruïnés, haig de tornar a l’Estat aquells diners del meu atur que ells molt gentilment m’han deixat. Com se suposa que una persona arruïnada ha de tornar uns diners que eren legítimament seus i que ja no té? Aquesta és l’ajuda als emprenedors? Aquesta és la manera de sortir de la crisi? No m’estranya que els i les emprenedores d’aquest país estiguin emprenyats i decebuts, però com que d’idees no els en falten, no defalleixen i tiren endavant. Per això ens en sortirem.

Darrera actualització ( Dimecres, 24 de novembre del 2010 14:36 )

Avui+ – Notícia: Emprenedors emprenyats-335031

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s