Canviar Mossos d’Esquadra per Policia Nacional de Catalunya


 

L’ex director de seguretat ciutadana, Miquel Sellarès, és el màxim dirigent del centre d’estudis estratègics

El Centre d’Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC), dirigit per l’exdirector general de Seguretat Ciutadana (1983-1984), Miquel Sellarès, demana en el darrer informe que el cos dels Mossos d’Esquadra passi a dir-se Policia Nacional de Catalunya o Policia de Catalunya, ja que el nom actual té com a origen la monarquia borbònica que al segle XVIII “va esclafar els drets i llibertats de Catalunya”.

Segons el CEEC, ara és el moment de fer “un nou pas endavant” –parafrasejant el títol d’un llibre del mateix Sellarès– en la policia catalana, un cop acabat el ple desplegament a Catalunya. El CEEC considera que el “regust positiu” de l’expansió del cos no pot amagar “les nombroses qüestions” que dificulten que els Mossos tinguin un model “més eficient i eficaç”.

En aquest sentit, el CEEC demana que la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra (PG-ME) assumeixi totes les competències que li atorga la versió retallada de l’Estatut –investigació de crim organitzat i terrorisme– i, progressivament, es faci càrrec de tota la feina policial que es fa a Catalunya, com el control d’aeroports o la tramitació del DNI, actualment a mans de Guàrdia Civil i Policía Nacional.

Cap agent d’un altre cos

El CEEC considera “vital” consolidar el model català d’intel·ligència policial i no incorporar més comandaments d’altres cossos policials. També aposta per integrar la policia local i els Mossos de forma progressiva i millorar les relacions i la projecció internacional del cos a través d’una major participació en els organismes de coordinació mundial.

El centre també llança un avís al nou govern de CiU. Demana que Interior no es barregi amb altres àrees, com Relacions Institucionals, ja que la seguretat del país “ja és prou important”.

Darrera actualització ( Diumenge, 12 de desembre del 2010 02:00 )

Avui+ – Notícia: Canviar Mossos d’Esquadra per Policia Nacional de Catalunya-344062

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s