MERCEDITAS, O LA GESTAPO ANTITABAC


Diumenge, 16 de gener del 2011

Article de Ferran Monegal

Bruno Oro, en la seva recreació de Mas a ‘Polònia’ (TV-3). TV-3

Ferran Monegal

Toni Soler i el seu equip de Polònia (TV-3) s’estan adequant ara als nous temps de la política, és a dir, estan presentant les noves caricatures dels que actualment manen a la Generalitat. A Mas, que ja era criatura habitual, el segueix brodant Bruno Oro, amb la novetat que en els últims capítols l’escenifica com a timoner, o sigui, pilot aquàtic. Es tracta de gags molt divertits, però la mossegada dels polonesos sempre ens depara un plus. En aquest cas ha estat la visita de Jordi Pujol (Carlos Latre) que mira Mas i no veu Mas, sinó el seu fillet polític, i el condueix, l’alliçona, li diu a qui ha de nomenar i a qui ha de rebutjar. O sigui, després de la travessia del desert, reneix l’apparat de Convergència, i les criatures de l’ancienne règime d’aquest partit aspiren que el timoner sigui només marineret, perquè porti el vaixell en la direcció que ells diguin. Hi ha un moment molt televisiu, quan Pujol descobreix de cop i volta que Mas té al seu despatx una càmera de TV-3 enfocant-lo permanentment. L’expresident té aleshores una alegria, i adverteix, contemplant l’artefacte: «Jo també tenia sempre una càmera de TV-3 a mà, sempre, sempre, per si se m’acudia anunciar alguna coseta». Ho recordem perfectament, sí senyor; i en aquella

TV-3 de l’època del seu regnat tenia a més a més una cort permanent de criatures que li feien la pilota d’una forma colossal i descosida. Incloent-hi els que passaven per ser gamberros i càustics humoristes. Està per veure si aquell estil, tan pilotari, torna a partir d’ara a Sant Joan Despí. Reconforta comprovar que Polònia segueix amb la seva mossegada lúcida. Que duri.

MERCEDITAS, O LA GESTAPO ANTITABAC .- En una entrevista massatge que li acaben de practicar a Merceditas Milà al Deluxe (T-5) ens han explicat una aterridora gesta d’aquesta Flautista d’Hamelín de la ratomàquia Gran hermano. Resulta que va estar l’altre dia d’excursió a la petitíssima localitat pirinenca de Tredós. Va entrar al bar. I encarant-se amb una humil criatura que estava fent unes calades a un cigarret li va deixar anar, desafiadora i imperativa: «¡O l’apagues instantàniament, o et denuncio!» ¡Ah! és realment curiós el que li passa a Merceditas: fa 12 anys que es dedica a rostir cruelment centenars de ratolinets al seu laboratori de Guadalix, però alerta amb fumar ¿eh?, això no, ni un cigarret. S’ha transformat en la coronela xivata de la gestapo antitabac.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s