QUIM CARADURA


EL FONS DE COMPETITIVITAT, EN CAMPANYA

Nadal carrega ara contra la “intransigència” de Salgado

En una carta a l’Avui i El Punt, el president del PSC al Parlament carrega al govern espanyol part de la culpa de les dificultats que passa el PSC pel debat del fons de competitivitat

M.COLOMER

Barcelona  13/05/2011

El president parlamentari del PSC, Joaquim Nadal.

El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha carregat avui contra la “intransigència” de la ministra d’Economia, Elena Salgado, en una carta que ha publicat a l’Avui iEl Punt -n’ha penjat la versió íntegra a la seva pàgina web-, a qui ha responsabilitzat en part de les dificultats que ha provocat al PSC la negativa a pagar aquest any el fons de competitivitat. “Sense la intransigència i la rigidesa de la vicepresidenta econòmica del Govern espanyol i dels responsables del seu Ministeri no ens trobaríem ara en l’actual situació”, clama Nadal.

I es refereix no només amb els temes estrictament econòmics derivats del model de finançament, sinó també “davant de la injustificable oposició frontal al concurs de professorat convocat per la Generalitat”, en el que considera que representa un “escàs sentit de l’estat autonòmic i una clara invasió de competències al Govern de Catalunya”.

Ara bé, Nadal torna al discurs del sí però no per justificar la seva negativa a la moció per reclamar el fons de competitivitat al Congrés que havia votat a favor al Senat. “Hi havia motius per a votar que sí. També hi havia motius per a votar que no”, argumenta Nadal, que afegeix que “el més fàcil hagués estat seguir el corrent i votar que sí, evitar qualsevol desgast a Catalunya i afegir-se al càlcul tàctic dels estrategs del Govern”. Amb tot, critica que CiU ha actuat amb tacticisme electoralista i torna a instar Josep Antoni Duran i Lleida a convocar la comissió bilateral per negociar el fons i no donar per fet que l’Estat no pagarà, cosa que implica una renúncia abans d’exhaurir la negociació. A més, també insisteix que si cal, el PSC estarà el costat del Govern si porten el cas als tribunals. El fons de competitivitat ha entrat en campanya i ha caigut pels candidats socialistes com un torpede que els dificulta encara més unes municipals que ja se’ls presentaven complicades de per si.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s