REVOLUCIO A LA CATALANA


#catalanrevolution alça la veu i marca distàncies amb la Puerta del Sol

L’etiqueta va guanyant pes al Twitter. Ja han sorgit alguns manifestos des de Barcelona desmarcant-se del text central del moviment Democràcia Real Ja

ISAAC SALVATIERRA

Barcelona |  20/05/2011     Cassolada contra el sistema a Barcelona                          Cassolada contra el sistema a Barcelona

  • La protesta aplega diferents generacions

Les protestes d’indignats –espontànies, assembleàries, sense cap moviment organitzat darrere– s’estan diversificant. A mesura que es comencen a conèixer amb detall les propostes que surten, sobretot, de la Puerta del Sol de Madrid, Catalunya comença a alçar la veu i a marcar perfil propi. La proposta de circumscripció única que va sortir d’una assemblea d’ahir a Madrid ha aixecat crítiques entre els tuitaires catalans. Ahir, a més, alguns usuaris del Twitter també es queixaven que en les primeres reunions fetes entre els acampats a la plaça de Catalunya els portaveus parlaven en castellà “perquè ho entengués tothom”.

De mica en mica la veu catalana ha anat guanyant força i s’ha organitzat al voltant d’una etiqueta pròpia al Twitter, l’epicentre de les protestes. Es diu#catalanrevolution.

També han sorgit alguns manifestos a la xarxa amb el mateix títol. Aquestreclama “una resposta social, econòmica, nacional, democràtica, pacífica, prenent els drets humans com a bandera, a problemes comuns que l’actual sistema polític no vol resoldre, i que per acció, aquiescència o omissió, està causant”. Aquest altre incorpora en el primer punt que “la nació catalana gaudeix del dret inalienable a l’autodeterminació, com recull la Carta de les Nacions Unides. I, en el segon, que “la legitimitat democràtica de la Constitució espanyola és nul·la atès que el poble català no ha pogut expressar lliurement la seva voluntat d’organització política, econòmica, jurídica i social de la seva nació”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s