‘MADAME NOIR’


 

Naranjo muta en actriu en un espectacle a mida

Dijous, 2 de juny del 2011

NÚRIA MARTORELL / BARCELONA

Si alguna cosa sap és reinventar-se. Descol·locar. Provocar. «Evoluciones o mors», va dir Mónica Naranjo a aquest diari quan promocionava el seu anterior xou (Adagio), en què repassava el seu cançoner amb una simfònica. Bé, doncs el seu nou repte ara consisteix a «despullar-se» amb una proposta teatralitzada en què interpreta «una diva egocèntrica i insuportable». L’obra, feta a mida, es titula Madame Noir, recala demà a l’Auditori i és un muntatge ambientat en un rodatge cinematogràfic dels anys 50 i que compta amb un guió de la seva amiga Míriam Díaz Aroca, que debuta en aquestes arts.En realitat, aquesta obra suposa la primera vegada per a molts, perquè Naranjo no és l’única que s’atreveix a provar fortuna com a actriu. També ho fan el seu perruquer i maquillador, el seu estilista i el seu escenògraf (l’únic dels tres que en la funció canvia el seu paper real). I també ho és per a la directora, Vanessa José, una aposta del marit de Naranjo, Óscar Tarruella.Tota aquesta comparsa ajuda a entendre com n’és d’«horrible i altiva» aquesta «glamurosa i menopàusica» dona que permet a Naranjo exhibir la seva cara còmica en un espectacle en què, és clar, també hi ha cançons:Lágrimas de escarcha, Mi vida por un hombre (que en l’estrena de Madrid va fer aixecar el públic fins a tres vegades) i fins i tot l’arriscada Nessum dorma de l’òpera Turandot, de Puccini, entre altres «joies». I és que precisament una òpera és el pròxim projecte que té planejat dur a terme Naranjo.Una òpera-rock, amb referències metaleres, que compon juntament amb Pepe Herrero (director musical de les seves gires). La gravarà aquest mateix mes, el seu somni evidentment és escenificar-la i aclareix que abans es convertirà en un disc que adjuntarà amb una novel·la escrita també per la cantant «que remourà la consciència dels éssers humans», assegura.

La cantant de Figueres Mónica Naranjo, en una imatge de l'espectacle 'Madame Noir', en què interpreta una actriu dels anys daurats.

La cantant de Figueres Mónica Naranjo, en una imatge de l’espectacle ‘Madame Noir’, en què interpreta una actriu dels anys daurats.

FAN DE LADY GAGA / La incontinència creativa de l’artista sembla que no té límits. «Ara que el meu fillAitor té 18 anys tinc molt més temps», admet. De fet, també està a punt de gravar amb el DJ Brian Cross un disc amb peces seves que farà que competeixi amb la seva admirada Lady Gaga a les pistes de ball, que per cert també ha lluït els cabells bicolor en una de les seves últimes i extravagants aparicions. «Doncs no l’envejo. Jo ho recordo fatal, era molt esclau», diu entre rialles Naranjo sobre el pentinat.

¿I què n’opina d’aquest últim fenomen musical? «Doncs que és el millor que hi ha en el panorama. És com la Madonna de fa uns anys, però exagerada. La resta són succedanis, amb estètiques i veus molt similars. Sempre he cregut que en el món de la música i del cine hi ha d’existir alguna cosa més. No n’hi ha prou que estiguis bona».

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s