Laura Borràs


LLETRES

Laura Borràs serà la nova directora de la Institució de les Lletres Catalanes

LAURA BORRÀS    Laura Borràs

Aquesta tarda s’ha constituït el nou Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Després de l’anunci de la destitució de l’exdirector de la institució, Oriol Izquierdo, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha proposat avui un nou nom per dirigir l’entitat. Tal com avançava avui l’ARA, el nom escollit és el de la professora Laura Borràs. Després d’haver escoltat l’opinió del Consell Assessor, Mascarell elevarà la proposta al govern, que serà qui nomenarà Borràs. A més, Mascarell proposarà la continuïtat de Francesc Parcerisas com a degà de la institució, nom que haurà d’aprovar el president de la Generalitat.

El conseller de Cultura ha posat en relleu “el profund coneixement de la literatura catalana, tant de la història de la literatura com de l’actual, que té Laura Borràs, i la qualitat en la gestió que ha demostrat en l’organització de commemoracions i actes de reconeixement del patrimoni literari català i d’una manera molt especial el domini en l’aprofitament de les noves tecnologies per obtenir projecció local i global del patrimoni literari català”.

Laura Borràs Castanyer (Barcelona, 1970) és llicenciada en filologia catalana i doctora ‘cum laude’ en filologia romànica, i és professora de la Universitat de Barcelona. A més, dirigeix un grup de recerca lligat a la comunicació 2.0. Durant l’any 2012, Borràs ha estat la comissària de l’Any literari Sales, Calders, Tísner, organitzat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. El poeta, traductor, crític literari, i professor Francesc Parcerisas és degà de la Institució de les Lletres Catalanes des de l’octubre del 2010. Parcerisas ja va ser prèviament director de l’entitat, entre 1998 i 2004. 

L’encàrrec de Ferran Mascarell a la ILC és que es millori la projecció del conjunt del patrimoni literari, es reforci el paper de la institució en les commemoracions culturals i d’escriptors, es difongui la creativitat dels escriptors, es repensin els ajuts a la creació, es busquin aliances amb altres entitats culturals i s’utilitzin eines modernes per a tot això.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s