«No marxarem de la UE»


 

Escòcia avisa les cancelleries: «No marxarem de la UE»

La viceprimera ministra escocesa ha escrit una carta als 27 membres de la UE i assegura que el govern no dóna suport al referèndum proposat per Cameron

                        El primer ministre escocès i líder de l’SNP, Alex Salmond, amb la viceprimera ministra d’Escòcia i encarregada del referèndum, Nicola Sturgeon. Foto: ACN/REUTERS
La viceprimera ministra escocesa i encarregada del referèndum d’independència, Nicola Sturgeon, ha escrit als 27 estats membres de la Unió Europea per garantir-los que Escòcia “no té cap intenció de marxar de la UE”. En una carta difosa pel govern d’Edimburg, Sturgeon ha assegurat que els escocesos entenen “els beneficis de ser membres” del club europeu i de treballar “conjuntament” amb la resta de socis. “No tenim cap intenció de marxar de la Unió Europea. Al contrari, intentarem ser un soci constructiu de la Unió treballant amb altres estats membres per maximitzar els beneficis dels quals hem gaudit en els darrers 40 anys”.

Coincidint amb el debat al Regne Unit iniciat pel primer ministre David Cameron sobre la possible celebració d’un referèndum per sortir de la Unió Europea, Escòcia ha volgut intervenir per defensar la seva intenció de convertir-se en membre de ple dret del club. “Espero sincerament que si el primer ministre Cameron organitza un referèndum de ”dins o fora” de la UE, Escòcia ja sigui un estat membre independent i estigui jugant el seu paper com a soci valuós i actiu dins de la Unió Europea”, defensa Sturgeon a la carta.
Sturgeon intenta a la seva missiva “garantir” als estats membres que si Escòcia vota a favor de la independència, el nou estat “treballarà amb el Regne Unit i la resta de la Unió Europea” de forma “constructiva” i sense desestabilitzar la política europea. A més, contraposa el posicionament d’Edimburg amb el del govern britànic, que planteja una consulta per sortir de la UE.
“El govern escocès considera que hi ha raons per reformar alguns aspectes de la UE”, assegura Sturgeon, però matisa: “Però entenem que aquestes reformes ambicioses només es poden aconseguir amb el diàleg amb els estats membres des de dins de la UE”. En aquest sentit, la viceprimer ministra escocesa assegura que el seu govern no dóna suport al referèndum proposat per Cameron i espera ser fora del Regne Unit si mai s’arriba a celebrar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s