Rena Dourou


 

Rena Dourou : “La prioritat és afrontar la crisi humanitària”

Governadora de la província d’Àtica

C.M. Enviada especial a Atenes | Actualitzada el 25/01/2015 00:10

 

 •  

  Rena Dourou (Atenes, 1974) governa des del setembre la regió d’Àtica, la més gran de Grècia. És la dirigent de Syriza que ocupa el càrrec de més responsabilitat fins ara i la seva gestió es considera un test del que pot fer l’esquerra alternativa grega al poder.

  Com afronta Àtica l’emergència social a Grècia?

  Amb iniciatives com tornar la llum a les famílies que no poden pagar el rebut. El 2015 gastarem 13 milions d’euros, davant els 1,9 milions d’abans, en despesa social. Volem que Àtica estigui protegida de la crisi humanitària, ajudant els pobres, els que no tenen casa o cobertura sanitària.

  ¿De quines mesures està més orgullosa i quina creu que serà la més difícil d’implementar?

  De la iniciativa de tornar la llum, és una manera concreta d’ajudar els que pateixen. És només el principi, esperem que amb un nou govern a Atenes puguem canviar lleis bàsiques per ajudar els necessitats. La més difícil serà un nou sistema de reciclatge de residus, ja que es necessita un canvi de mentalitat.

  Quines són les seves grans prioritats?

  La principal prioritat és afrontar la crisi humanitària. Però, al mateix temps, volem canviar la manera de fer política. Quaranta anys de relacions clientelistes, de corrupció, de Nova Democràcia i el Pasok, han minat la confiança en la política i la volem fer creïble un altre cop. És el que hem impulsat a Àtica.

  ¿Com pot estar esperançat el poble grec després de sis anys de patiment?

  El patiment no ve d’una catàstrofe natural. Els 3.000 suïcidis, les pimes que han tancat, el 30% d’atur, el col·lapse del sistema de salut i educatiu… són conseqüència de l’austeritat imposada pels governs dels últims anys. Tothom sap molt bé qui n’és el responsables i ara toca no només castigar sinó també obrir un nou camí per al país. El de la reconstrucció, del creixement, de l’ocupació, de la justícia social. I el de l’esperança.

  Quina resposta esperen dels governs europeus si Syriza guanya les eleccions?

  Un triomf de Syriza serà un punt de partida per a Europa, per als pobles europeus. Perquè no serà la victòria d’un partit sinó dels ciutadans, s’obrirà un camí per a una nova perspectiva europea. Aquest missatge clar serà escoltat a totes les capitals europees i això crearà noves dinàmiques polítiques i socials que hauran de ser considerades pels grans poders.

 • Deixa un comentari

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Google photo

  Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s